22 Mart 2012 Perşembe

Merhabalar:) 
İşte yine yeni bir çalışmam. Daha  önceleri  bazı  çalışmalarımı değerlendirmiştim. Ama ilk kez sipariş üzerine bir çalışma yaptım. Yarın paketleyip kargoya vermeden paylaşayım istedim .Gördüğüm bir resmi yapmam istendi. Ben de elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Tabii ki birebir değil ama oldukça benzer. Koltuk kaplanması  ve yatak örtülerinde yine eşimden destek aldım doğal olarak)) Mobilyalar akağaç, dış kasa yine MDF. Ve ilk  kez üstü açık bir model çalıştım. 1/16 scalada. Böyle çalışması daha rahatmış )) Oysa ben hep duvara  asılan tarzda çalışmayı tercih ediyordum. Bir de şu ölçek olayı var ya... genelde dış kaynaklı  minyatürlere baktığımda 1/12 scalada çalışıyorlar benim daha önce yaptıklarım neredeyse 1/20 -25 e denk geliyor ölçü büyüdükçe   detayları  daha rahat çalışabiliyorsunuz. İyiymiş))
Geçen sürede  pek  boş durmadım ama blogda paylaşmadıkça sanki birşeyler eksik kalıyor  gibi. Bir an önce paylaşma isteği, çalışmaların hızını etkiliyor. Örneğin şu oğluşun odası bir türlü tam olarak bitmedi  hatta bu arada  hani o mangal keyfi vardı ya, neredeyse o  bile  bitti  çok kısa bir süre sonra onu da paylaşacağım sizlerle. Görüşmek üzere...





9 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika olmus! Cok begendim. Etajer'in uzerindeki ortuyue dokumlu havasi vermek icin birsey yaptinizmi yoksa kumasimi oyle duruyor, bu kadar ince detaylar sayesinde gercek gibi degil mi zaten :-)

Elinize saglik.

Unknown dedi ki...

Elinize emeğinize sağlık, gerçekten çok güzel olmuş.

minicik dünyam dedi ki...

Tüm oymaları ile yatağıda siz yaptınız değil mi? Çok çok güzel olmuş, sevimli iç açıcı bir oda. Belki size sipariş için gönderilen resmide koyabilseniz daha güzel olur bence :) Tabii benim fikrim sadece önermek istedim.

SARI MELEK dedi ki...

Elerinize sağlık. Daha nice siparişler almanız dileğiyle:) Bu ölçü olayını hep merak ediyorum. 1/12 yi veya 1/20 yi neye dayanarak belirleyebiliyorsunuz.

miniamania dedi ki...

Tüm güzel yorumlar için teşekkürler ediyorum. üreten insanların gıdası bu yorumlar öneriler sağolun varolun.

Unknown dedi ki...

O heykeli nasıl yaptınız Allah aşkına ??? her şey minicik... Miniği çalışmak, büyüğünden çok daha zordur bilirim. Yine harika, yine çok güzel eşinizin de sizin de ellerinize sağlık...

Özden CEYHAN dedi ki...

Dostum ellerine sağlık harika bir çalışma yapmışsınız.
Ara sıra tarz değiştirmek bence gerekir. Belli kalıplar içinde çalışmak ezbercilik gibi birşey oluyor. Tarz değiştirdikçe yetenek ve becerilerimizde kesinlikle artıyor.
Boyut yönünden haklısınız bende ilk 1:24 çalışıyordum son zamanlarda büyütmeye başladım ve detaylar o derece rahat işleniyor:))
Ama küçük olanlarda daha çok beğeni alıyor, ilgi görüyor diyebilirim:))
Tekrar emeğine sağlık kolay gelsin..

miniamania dedi ki...

Teşekkürler, evet sanki 1/12 de biraz sevimliliği gidiyor. genelde çoğunluk bu ölçeği kullanıyor. Ne yapalım yakıştıralım da ölçek çok önemli değil diye düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

Bloglar Listesi üyesi olduğunuz için, Blog Rehber tanıtım sayfanızı hazırladık.
Lütfen bir göz atarak; a) değişiklik isteklerinizi b) bulunduğu kategorisi yanlış ise c) olması gereken başka kategoriler var ise c) mevcut kategoriler uymuyor ise önerdiğiniz kategori adını bildirmeniz halinde talepleriniz yerine getirilecektir.

Ayrıca:

Bloglar Listesinde yer alan isimlerin bazıları, Blog Star Seçmelerinde önerilen blogların isimleri olduğundan ve listeye otomatik alındıklarından dolayı, şu soruyu da sormak gereği duyuyoruz:
Listeden ve/ya tanıtım sayfalarından kaldırılma talebiniz var ise onu da bildirin lütfen.

Tanıtım sayfanıza girmek için:
link: http://blogmuhtar.tk/ veya http://mahallemizinsakinleri.blogspot.com/
burada KİŞİSEL BLOGLAR bloglar sekmesinie girdiğinizde HOBİ BLOGLARI sekmesine geçerseniz listede blog adınız bulacaksınız.
Onaylarınızdan sonra, bu tanıtım sayfaları, ulaşım kolaylığı için, Bloglar listesine bağlanacaktır.

Bu noktadan sonra kategorileri tekrar değiştirmek zor olacağından özellikle kategorileriniz konusunda bize bilgi vermenizi rica ederiz. Tekrarlıyorum: Eğer mevcut kategorilerden başka bir kategori olması gerekiryorsa bunu da bildirin yeni bir kategori açalım.
Sayfa içeriğini, arzu ettiğiniz her zaman güncelleyebilir ve değiştirebilirsiniz..

Şimdiden teşekkürler